Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:22
29.3.2020.

Ministarstvo prosvjete: Produžen rok za dostavljanje prijava projekata NVO za tri konkursa

Shodno preporukama Ministarstva javne uprave, koje se odnose na inicijative nevladinih organizacija u pogledu realizacije javnih konkursa, komisije Ministarstva prosvjete za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti institicionalnog i vaninstitucionalnog obrazovanja, donijele su odluke da se rok za dostavljanje prijava istih produži za još 30 dana.


Konkurs iz podoblasti podrška darovitim učenicima pod nazivom „Da talenat nađe put“ produžava se zaključno sa 30. aprilom, konkurs iz podoblasti podrška cjeloživotnom učenje pod nazivom „Znanje kroz cjeloživotno obrazovanje“ produžava se zaključno sa 2. majem, dok se konkurs iz podoblasti podrška inkluzivnom obrazovanju pod nazivom „Inkluzija na djelu“ produžava zaključno sa 3. majem 2020. godine.

Usljed situacije izazavne COVID 19 virusom, prijave projekata/programa dostavljaju se elektronskim putem u zip/rar formatu na e mailove navedene u konkursima.

"Cilj navedenog je doprinos potrebi zaštite zdravlja građana i iskazivanja visokog stepena odgovornosti usljed okolnosti izazvanih virusom COVID 19", saopštili su iz Ministarstva prosjete.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:44
  28.5.2020.

  Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje. Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

 • 12:18
  28.5.2020.

  Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore studenti će po prvi put ove godine upisivati reformisani model dvogodišnjih master studija (3+2).

 • 11:43
  28.5.2020.

  Naredna četiri dana očekuju nas nestabilne vremenske prilike uz kišu, a povremeno i pljuskove i grmljavinu, kazao je za TVCG meteorolog Branko Micev.

 • 11:32
  28.5.2020.

  Čitalac portala Onogošt javio nam se sa informacijom da je pronašao ličnu kartu na ime Marko Čabarkapa.