Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mještani Župe biraju članove Savjeta mjesne zajednice

30362581
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2016. u 14:50

U nikšićkoj Župi biće organizovani izbori za nove članove Savjeta te mjesne zajednice, čime će to tijelo postati pravno regularno, s obzirom da je postojećem sazivu mandat istekao prije skoro dvije godine, navodi se u saopštenju Koordinacionog odbora MZ Župa nikšićka.

U saopštenju se pojašnjava da je predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, dao saglasnost da se organizuju izbori za novi Savjet mjesne zajednice.

”Za nekoliko dana biće formirana komisija koja treba da sprovede izbore shodno Statutu Opštine Nikšić, a o terminu održavanja izbora, mještani Župe će biti blagovremeno i adekvatno obaviješteni”, navode u KO MZ Župa.

U tom odboru navode i da se građanskim aktivizmom može unaprijediti život u svakoj mjesnoj zajednici i izražavaju zadovoljstvo što će legalnim izborima prestati potreba za daljim radom tog tijela, čije konstituisanje nije bilo po Statutu Opštine, već je proisteklo iz nefunkcionisanja Savjeta mjesne zajednice.

Odbor je pozvao sve mještane Župe da izađu na izbore i predlože one ljude za koje smatraju da će svojim radom doprinijeti što boljem rješavanju, kako su istakli, nagomilanih problema u toj mjesnoj zajednici.

”Pozivamo mještane da se prilikom izbora svojih prestavnika u Savjet mjesne zajednice ne vode politikom nego da biraju ljude koji žele dobro Župi i njenim stanovnicima. Treba da izaberu tim kojem će svi vjerovati i koji će im uvijek biti na usluzi i biti spona sa predstavnicima Opštine Nikšić i drugim državnim organima”, zaključuje se u saopštenju Koordinacionog odbora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci