Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MONSTAT: Nemamo saznanja da građani odbijaju da se popišu

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 08.12.2023. u 08:23
Od 3. decembra kada je počeo popis u Crnoj Gori pa do juče Uprava za statistiku MONSTAT nema saznjanja da građani ne dozvoljavaju da budu popisani. Iz MONSTAT-a za CdM kažu da je bilo malo primjedbi građana, kao i da vjeruju da će se popis završiti u definisanom periodu.

Sa zadovoljstvom možemo istaći da građani odgovorno pristupaju popisu i učestvuju u njemu. Nismo u saznanju, do sada, da ima slučajeva da građani ne dozvoljavaju da budu popisani”, rekli su iz MONSTAT-a.

Odgovarajući na pitanje da li građani prijavljuju primjedbe na popisivače i sam tok popisa iz MONSTAT navode da u kontekstu primjedbi, a što je bilo očekivano u prva dva dana sprovođenja popisa, mogu ukazati da su predstavnici Uprave za statistiku, konkretno državni instruktori, imali sugestija na rad pojedinih popisivača.

“U pitanju su sugestije u dijelu tehničkih nepravilnosti, gdje se svakom popisivaču ukazalo na njih kako se ne bi ponavljale. Kada govorimo o primjedbama građana na rad popisivača, bilo je pojedinačnih primjedbi koje su se nakon utvrđivanja činjeničnog stanja rješavale na zadovoljstvo građana”, kazali su iz MONSTAT-a.

Ističu da Uprava za statistiku sprovodi sve aktivnosti u vezi sa popisivanjem u cilju završetka u predviđenom roku.

“U duhu dosadašnje pozitivne energije kako od strane naših građana tako i od strane odgovornih popisivača i instruktora vjerujemo da će se popis završiti u definisanom periodu”, zaključili su iz MONSTAT-a.

Popis je počeo 3. decembra i predviđeno je da traje 15 dana.

Popisivači Uprave za statistiku MONSTAT su na terenu od osam do 20 časova, a sva pitanja i nedoumice vezane za popis, građani mogu uputiti pozivom na brojeve Info Centra: 020/230-811 i 068/851-500 svakog dana, u vremenskom periodu od osam do 20 časova.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.