Na Grahovu će se okupiti skoro 2.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijeta

viber_image_2022-02-24_12-18-34-935
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2022. u 13:07

Savez izviđača Crne Gore organizuje VI smotru u periodu od 28. jula do 5. avgusta, na Grahovu. Ovaj devetodnevni kamp je internacionalnog karaktera. Pored crnogorskih izviđača, tu će biti gosti iz Izraela, Belgije, Francuske, Estonije, kao i zemalja iz okruženja. 

Kako je kazao sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, ovo je ujedno i najveći omladinski događaj u 2022. godini u Crnoj Gori.

“Tih dana će Grahovo biti svojevrsni epicentar evropske mladosti jer će se na tom prelijepom prostoru u izviđačkim kampovima smestiti preko 1.000 mladih iz 15 zemalja Evrope i svijeta. To je ujedno velika čast za naš grad ali i obaveza da učinimo sve kako bi učesnici smotre ponijeli što bolje utiske o našem gradu i našem gostoprimstvu”, kazao je Ivanović.

Imajući u vidu značaj ovog događaja Opština Nikšić se, kako je kazao, sa posebnim senzibilitetom odnijela prema istom i pružila snažnu podršku organizaciji, kako bi ova smotra za sve njene učesnike bila jedno nezaboravno iskustvo.

Direktor Turističke organizacije Nikšić Mitar Barać kazao je da ovu saradnju sa Savezom izviđača smatraju od izuzetnog značaja. 

“Što se tiče same smotre, vidimo je kao jednu veliku priliku. Gotovo 2.000 posjetilaca iz više zemalja svijeta je jedna prilika da prezentujemo grad na pravi način. Turistička organizacija će dati svoj doprinos prije svega u promotivnom smislu, i kroz osmišljavanje jedne rute u užem jezgru grada gdje će posjetioci imati priliku da im kroz te jednodnevne izlete što više kažemo o našem gradu”, naveo je on.

Predsjednik Saveza izviđača Peko Vukadinović kazao je da je smotra jedan događaj u kome prave krug i završavaju izviđački program jednog malog izviđača.

Bez smotre, smatra, nijedan izviđač nije potpun.

“Nažalost Savez izviđača Crne Gore dugo vremena nije imao smotru. Izabrali smo Grahovo jer smatramo da je Grahovo jedno od najboljih mjesta za izviđačke aktivnosti iz razloga što vidimo njegov potencijal u budućnosti. Upravo tamo gradimo naš izviđački kamp i upravo tamo će biti izviđačko-omladinski centar koji će, nadamo se, dugo godina okupljati mlade ali iz čitavog svijeta”, kazao je on.

Programski sadržaj same smotre je raznolikog karaktera pa će učesnici biti u prilici da budu dio sportskih aktivnosti, različitih radionica na temu ekologije, ljudskih prava, izviđačkog programa, zatim kreativnih radionica, hiking tura, ekoloških aktivnosti uređenja borove šume i Grahovskog jezera, obilazaka Nikšića i Bokokotorskog zaliva i još mnogo čega. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U prvih sedam mjeseci ove godine osobe sa invaliditetom podnosile su Zaštitniku pritužbe u vezi sa diskriminacijom prilikom zapošljavanja, pa je u izvještajnom periodu bilo šest predmeta u ovoj oblasti, od čega je u tri predmeta utvrđena diskriminacija po osnovu invaliditeta i date su preporuke saopšteno je iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.
Sindikat doktora medicine tvrdi da su plate ljekarima definisane Granskim kolektivnim ugovorom (GKU) koji je potpisan u ponedjeljak znatno niže od onih koje su definisane Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Optužili su predstavnike reprezentativnih sindikata da se zalažu sa smanjenje zarada doktorima.