Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nastavnici Fakulteta za sport na naučnom kongresu u Dubrovniku

desktop1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.05.2016. u 16:40

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvuju na naučnom kongresu koji u Dubrovniku, pod motom „Svijet antropologije i privatizacija znanja: uključivanje antorpologije u javnosti”, organizuje Međunarodna unija antropoloških i etnoloških nauka (IAUES).  

Na kongresu, koji se završava sjutra, učestvuje pet nastavnika i saradnika sa Univerziteta Crne Gore – prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Stevo Popović, mr Jovan Gardašević, mr Rajko Milašinović i mr Ivan Vasiljević.

Oni su izložili tri naučna rada na panelima o antropološkim pitanjima u sportu i fizičkom vaspitanju. Na prvom panelu „Antropologija sporta“ naši naučnici izložili su dva rada, a na drugom „Poboljšanje zdravlja i kvaliteta života kroz sport i fizičku aktivnost“ jedan. 

Doc. dr Stevo Popović, mr Rajko Milašinović, prof. dr Dusko Bjelica i mr Jovan Gardašević predstavili su rad „Body height and its estimation utilizing arm span measurements in male adolescents from Herzeg-Bosnia entity in Bosnia and Herzegovina“.

Isti autori izlagali su i rad „Uticaj plivanja na indeks tjelesne mase osvajača medalja u plivanju na ljetnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012“, dok su mr Jovan Gardašević, prof. dr  Duško Bjelica i mr Ivan Vasiljević predstavili rad „Obim struka kao indikator abdominalne gojaznosti kod muškaraca srednje dobi“.

Kongres u Dubrovniku okupio je više od 1.000 učesnika i jedan je od najvećih skupova organizovanih u posljednje vrijeme na prostorima bivše Jugoslavije.

Osim dva panela na kojima su učestvovali naučnici UCG, organizovana su još 142 sa temama iz različitih oblasti antropologije i etnologije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.