„Nedjelja velikih malih umjetnikaˮ na platou ispred Gradske kuće

img-25d38f881ddd6b5939ec5a1c80b54cd3-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2019. u 14:11

U okviru manifestacije  „Nedjelja velikih malih umjetnikaˮ mališani iz šest nikšićkih osnovnih škola izveli su bogat program na platou ispred Gradske kuće.

Smjenjivali su se na pozornici kostimi, ređale različite tačke ispraćene aplauzom… Izvođenje kompozicije „Vatrometˮ na udaraljkama, skečevi i još pregršt zanimljivih segmenata držali su pažnju publike.

Vesela družina zaintrigirala je i slučajne prolaznike u parku koji su spontano postajali dio publike.

Upriličeni program je nastavak preduzetih aktivnosti u okviru manifestacije „Nedjelja velikih malih umjetnikaˮ koja je održana prošlog mjeseca, a koja ima za cilj povezivanje i umrežavanje nikšićkih osnovnih škola.

„Program je nastavak nečeg što je već započeto prošlog mjeseca, a što će u septembru biti nastavljeno. Sam naziv „Neđelja velikih malih umjetnikaˮ ukazuje da su ova djeca mala po svojim godinama,  a velika po onome što  prikazuju. Radi se o programu  kolažnog tipa, što će biti slučaj i u budućnosti. Radimo mini predstave, ono što je negdje obuhvaćeno i školskihm programom, što je na prvom mjestu edukativno, ali uz to i zabavno.  Odlučili smo se da to bude ispred Gradske kuće kako bismo okupili što više djece i što više škola, alii da djeca osjete malo drugačiji prostor od onog unutar školeˮ, istakla je Renata Bulajić, direktorica JU Narodna biblioteka „Njegošˮ Nikšić.

Osim što su se zabavljali pripremajući prikazane tačke, djeca su imala priliku i da nauče, ili se podsjete, šta su to osnovne vrijednosti kojih se kroz život treba pridržavati.

„Ova predstava govori o tome kako ne treba da budemo oholi i da treba da poštujemo da smo svi različiti. Kad bismo bili svi isti, bilo bi nam dosadnoˮ, istakla je Irina Nenezić, učenica OŠ „Braća Labudovićˮ koja je sa svojim drugarima izvela tačku Veselo proljeće.

U programu su učestvovali učenici OŠ „ Braća Labudovićˮ, OŠ „Luka Simonovićˮ, OŠ „ Jagoš Kontićˮ, OŠ „Milija Nikčevićˮ, OŠ „ Ivan Vušovićˮ i OŠ „Olga Golovićˮ.

Moderator je bio Mihailo Kaljević.

Program je organizovala JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.godine.

 

izvor: Grad kulture

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.