Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
11:02
15.1.2020.

Nikšićani uhapšeni u Austriji i Njemačkoj

Nikšićani Jovan Pavićević (31) i Dragan Krulanović (57) uhapšeni su u Austriji i Njemačkoj po međunarodnim potjernicama Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.


Pavićević je uhapšen po potjernici NCB Interpol Podgorica 12. janura u Austriji, a potražuje se zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela teška krađa.

"Kriminalistička policija je, nakon raspisane međunarodne potjernice, sa partnerskim službama više zemalja među kojima je i Austrija, sprovodila aktivnosti ciljanog traganja, te prkupila saznanja o više lokacija u državama gdje se skrivao Pavićević. Ovo lice je, po operativnim saznanjima policije, član organizovane kriminalne grupe”, saopšteno je iz Uprave policije.

Krulanović je uhapšen u Njemačkoj 9. januara.

“On se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja preostalog dijela kazne zatvora u trajanju od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopšteno je iz policije.

Ostale vijesti iz kategorije