Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanima krivične prijave: Oduzeli im vozačke dozvole u Berlinu, oni prijavili da su nestale

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 26.01.2024. u 16:34
Nikšićka policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu dvije krivične prijave protiv M.Đ. (22) i S.P. (33) zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„Krivična prijava je podnijeta protiv M.Đ. (22) iz Nikšića. On je, kako se sumnja, navedeno djelo počinio tako što je doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, a na način što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog sumnje da je u pitanju falsifikat. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je i krivična prijava podnijeta protiv S.P. (32) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

„S.P. je, doveo u zabludu nadležni organ, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Područnu jedinicu za Upravne poslove, državljanstvo i strance Nikšić, na način što je ovom organu podnio zahtjev za prijavu nestanka njegove vozačke dozvole izdate u PJ Nikšić, iako mu je ona prethodno oduzeta od strane saobraćajne policije u Berlinu, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Nakon podnošenja zahtjeva, od strane nadležnog organa izdata mu je druga vozačka dozvola“, saopšteno je iz Uprave policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.