Nikšićanin ubio poskoka kod Meandera

13151865_10209959756339394_8615135937579819582_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.05.2016. u 19:43

Nikšićanin koji je želio da ostane anoniman poslao je redakciji portala Onogošt sliku poskoka koji se večeras pojavio na trotoaru pored Bulevara Vuka Mićunovića, u kvartu kod Meandera.

Kako je kazao za naš portal, zabrinut zbog toga što se otrovnica pojavila u veoma naseljenom kvartu, nije mnogo razmišljao već je odmah ubio poskoka koji je bio dugačak oko 70 centimetara.

Pojavljivanje zmija u aprilu i maju je prirodna pojava za ovu grupu životinja koja u proljeće izlazi iz zimovališta. Pored prostora u prirodi, nije neobično da se zmije pojavljuju i u urbanim sredinama.

Tako se u prvim proljećnim mjesecima može naletjeti na zmije uglavnom u onim gradskim prostorima koja su sklonjena od ljudi – podrumima, tavanima, zapuštenim dvorištima i divljim površinama. Zmije tada kreću u potragu za hranom i vodom, a dešava se i da, uplašene i dezorijentisane gradskom bukom, zalutaju i u prometne djelove grada.

Poskok je najotrovnija i najopasnija evropska zmija. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.