Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin uhapšen zbog zelenašenja

lisice-hapsenje-610x305
  • Autor onogost.me
  • 19.08.2015. u 21:13

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Vasilija Markovića (33), zbog osnovane sumnje da je u novembru 2012. godine izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu Lj. Z. (49), policajca u CB Nikšić.

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Vasilija Markovića (33), zbog osnovane sumnje da je u novembru 2012. godine izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu Lj. Z. (49), policajca u CB Nikšić.

Lj. Z. je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i stavlja mu se na teret da je u zalog Markoviću dao službeni pištolj marke CZ 99.

„Tužilačko-policijske aktivnosti, sprovedene u okviru akcije ’Bruni’ po nalogu nadležnog tužioca ukazuju na sumnju da je V.M. počinio krivično djelo zelenaštvo, na štetu policijskog službenika Lj.Z. tako što je krajem 2012. godine iskoristio teško imovno stanje i nuždu oštećenog kojem je pozajmio novac na zajam ugovarajući nesrazmjernu imovinsku korist, tzv. zelenašku kamatu“, kazao je Zoran Backović, načelnik stanice kriminalističke policije CB Nikšić.

Markoviću se stavlja na teret da je Lj.Z. pozajmio 400 eura uz mjesečnu kamatu od deset odsto.

„Prije davanja pozajmice na kamatu Lj.Z. je predstavio tešku materijalnu situaciju u kojoj se našao, zbog dugovanja privatnim licima i po osnovu kredita. Osumnjičenom V. M. postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju u trajanju od 72 časa. Istovremeno je istražnom sudiji Osnovnog suda u Nikšiću predloženo određivanje pritvora“, kazao je Stevo Šekarić, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva.

Protiv Lj.Z., koji je nakon dvanaestosatnog zadržavanja pušten na slobodu, biće sproveden i disciplinski postupak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.