Nikšićanin uhapšen zbog zelenašenja

lisice-hapsenje-610x305
  • Autor onogost.me
  • 19.08.2015. u 21:13

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Vasilija Markovića (33), zbog osnovane sumnje da je u novembru 2012. godine izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu Lj. Z. (49), policajca u CB Nikšić.

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Vasilija Markovića (33), zbog osnovane sumnje da je u novembru 2012. godine izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu Lj. Z. (49), policajca u CB Nikšić.

Lj. Z. je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i stavlja mu se na teret da je u zalog Markoviću dao službeni pištolj marke CZ 99.

„Tužilačko-policijske aktivnosti, sprovedene u okviru akcije ’Bruni’ po nalogu nadležnog tužioca ukazuju na sumnju da je V.M. počinio krivično djelo zelenaštvo, na štetu policijskog službenika Lj.Z. tako što je krajem 2012. godine iskoristio teško imovno stanje i nuždu oštećenog kojem je pozajmio novac na zajam ugovarajući nesrazmjernu imovinsku korist, tzv. zelenašku kamatu“, kazao je Zoran Backović, načelnik stanice kriminalističke policije CB Nikšić.

Markoviću se stavlja na teret da je Lj.Z. pozajmio 400 eura uz mjesečnu kamatu od deset odsto.

„Prije davanja pozajmice na kamatu Lj.Z. je predstavio tešku materijalnu situaciju u kojoj se našao, zbog dugovanja privatnim licima i po osnovu kredita. Osumnjičenom V. M. postupajući tužilac donio je rješenje o zadržavanju u trajanju od 72 časa. Istovremeno je istražnom sudiji Osnovnog suda u Nikšiću predloženo određivanje pritvora“, kazao je Stevo Šekarić, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva.

Protiv Lj.Z., koji je nakon dvanaestosatnog zadržavanja pušten na slobodu, biće sproveden i disciplinski postupak.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednih dana očekuje nas lijepo vrijeme uz temperaturu do 25 stepeni, kazao je meteorolog Branko Micev. Od subote i nedjelje najavio je postepeno zahlađenje, a u ponedjeljak, utorak i srijedu, kako je kazao, imaćemo zimske scene na teritoriji Crne Gore.
Gotovo svakodnevno se na crnogorskim putevima nađu vozači u alkoholisanom stanju, a policija ih nerijetko zaustavi sa preko tri promila, u fazi prepitosti, kada je neophodna brza medicinska reakcija. Psihijatrica podgoričkog Centra za mentalno zdravlje, specijalista doktor medicine Anđa Bulajić Vuković, za Portal RTCG ističe da je stanje svijesti u tim situacijama ozbiljno narušeno, motorika siromašna, te da je nakon oporavka karakteristična potpuna amnezija za period pijanstva.