Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Obilježen Dan opštine Šavnik

3
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 14:33

Povodom Dana oslobođenja Šavnika, danas je održana svečana sjednica lokalnog parlamenta. Predsjednik opštine, Mijomir Vujačić, sumirao je rezultate ostvarene između dva praznika.

On je istakao da je stabilizacija finansija bila prioritetni zadatak, pa je sa Ministarstvom finansija potpisan ugovor o reprogramu poreskog duga lokalne uprave i javnih preduzeća u iznosu od oko 594.000 eura.

Dodao je da je urađeno  90 kilometara mreže lokalnih puteva, te da je otvoren  novoizgrađeni vodovod u zaseoku Podgradina.

” Podršku od strane lokalne uprave koristilo je više od 20 poljoprivrednika, a od čega je 13 poljoprivrednika potpisalo ugovore o dodjeli bespovratne podrške. Ukupno odobrena sredstva za poljoprivrednike sa područja naše opštine kroz poziv IPARD-like 1 iznose 481.248,86 eura. Novi izgled dobiće i gradski trg jer su ovih dana započeti radovi na rekonstrukciji trga “Matije Jakića”, čemu su doprinos dali turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA ) i kompanija “Čelebić”, kazao je Vujačić i dodao da je podršku u vidu besplatne izrade projektne dokumentacije dala nikšićka opština. 

On je istakao da se u toku ove godine očekuje i realizacija projekta eksploatacije i prerade drvne mase sa linijom za proizvodnju ogrjevnog drveta, pragova za željeznice i bukovovih gredica sa sjedištem na Boanu, što će, kako je naglasio, otvoriti prostor za zapošljavanje 30 ljudi. Tu je i fabrika vode “Diva” u Gornjoj Bukovici, koja je dobijanjem koncesije na izvorištu Veliki Maljen, dobila  mogućnost da poveća sopstvene proizvodne kapacitete, a samim tim, stvoreni su uslovi za otvaranje novih radnih mjesta. On je posebno zadovoljstvo izrazio povodom otvaranja i renoviranja hotela koji je nekada nosio ime grada, a sada hotela “Đoković”. 

Medicinskoj sestri, Milosavi Kotlici, pripalo je najveće opštinsko priznanje, nagrada “Oslobođenje Šavnika”, a uručene su i dvije studentske nagrade, Biljani i Aleksandru Vemić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci