Objavljen konkurs za dodjelu stipendija studentima

panorama_nk
Miloš Zvicer
  • Autor onogost.me
  • 04.10.2015. u 16:52

Opština Nikšić objavila je konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2015/2016. godinu. 

Pravo na stipendiju imaju  „Lučaši“, odnosno svršeni učenici koji su tokom školovanja postgli odličan uspjeh, imali primjereno vladanje i stekli zvanje redovnog studenta.

Pravo na stipendiju za drugu i naredne godine studija imaju redovni studenti fakulteta ili akademije umjetnosti kada podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u prethodnoj godini studija ostvarili prosječnu ocjenu 9 i više, kao i na osnovu ostvarenih ECTS kredita u stoprocentnom iznosu.

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset  mjeseci studijske godine, bez obaveze vraćanja.

Zainteresovani kandidati su dužni da u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje – Odjeljenje za obrazovanje dostave na propisanom obrascu zahtjev za ostvarivanje prava na stipendiju, uz prilaganje, ovjerene fotokopije diplome “Luča”, ovjerene fotokopije lične karte i potvrde o studiranju.

Studenti druge i narednih godina studija dužni su da podnesu potvrdu o studiranju i uvjerenje o položenim ispitima sa prethodne godine studija.

Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na stipendiju može se podići u Prijemnoj kancelariji opštine Nikšić – Građanski biro ili u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje – Odjeljenje za obrazovanje.

Prijave sa dokumentacijom dostavljaju se ovom Sekretarijatu, preko Građanskog biroa ili putem pošte, ul. Njegoševa br. 18.

Rok za podnošenje zahtjeva i potrebne dokumentacije je 30 dana, od 01. oktobra do 01. novembra 2015. godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti i na telefon 040/243-950.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
Privredna društva sve češće ugovaraju rješavanje eventualnih sporova pred Arbitražnim sudom, a prednjače preduzeća čiji su vlasnici stranci, ili čije je sjedište van Crne Gore, saopštili su Danu iz Privredne komore Crne Gore (PKCG).
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Šavnik, tokom pojačanih kontrola saobraćaja na djelovima magistralnih puteva, uhapsili su državljanina Srbije M.P. (34), koji je pokušao da podmiti policijskog službenika.