Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:21
20.6.2019.

Objavljen tender za izgradnju Doma starih u Nikšiću

Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentaciju za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u okviru realizacije druge faze projekta.


Ovu, za Nikšić veoma značajnu investiciju, finansira Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet, a procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura.

“Zainteresovani ponuđači moraju ispunjavati uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama, a rok za dostavljanje ponuda je 30. jul ove godine. Nakon završetka postupka javne nabavke, sa izabranim ponuđačem Uprava javnih radova će potpisati ugovor, čiji će sastavni dio biti dinamika i rok završetka radova”, naveli su iz Uprave.

Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i  tehničke postorije namijenjene osoblju.

Prva faza projekta, koja obuhvata adaptaciju još dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa, realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, a u toku je vrjednovanje prispjelih ponuda za izvođenje radova.

“Završetkom obje faze, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom. Ovaj projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije. U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova u na objektu Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura”, dodali su iz Uprave javnih radova.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije