Obrazovno–vaspitne ustanove u Nikšiću redovno nastavljaju sa radom

skolaaa_nasa_slika
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 29.04.2021. u 15:21

Javne i privatne obrazovno–vaspitne ustanove u opštinama Plav, Gusinje, Petnjica, Herceg Novi, Žabljak, Tivat, Kotor, Plužine, Budva, Tuzi, Rožaje, Bar, Ulcinj, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Podgorica, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Berane, Šavnik i Pljevlja redovno će raditi od 4. do 7. maja.

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. 

Kako su saopštili, u opštini Andrijevica predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi.

U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama, dodaju, biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

“Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje preostalih predmeta na stučnom i maturskom ispitu obaviti od 8. maja do 9. juna 2021. godine”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navode da se provjere znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka mogu realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).