Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Od danas elektronski upis u vrtiće

children-4526384_640
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 23.05.2024. u 15:52
Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom prethodne školske bila ispisana iz vrtića.

Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja samo potpisuju ugovor sa Upravom vrtića, za šta će datum naknadno biti objavljen.

„Elektronski upis u predškolske ustanove obavlja se preko portala www.upisi.edu.me što roditeljima i starateljima znatno olakšava proceduru upisa. Procedura iziskuje samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i druga dokumenta“, navode iz MPNI.

Detaljno uputstvo za elektronski upis dostupno je na sljedećem linku: https://bit.ly/3ODdy4E

Portal će, kako navode, biti dostupan do 15. juna, 24 sata dnevno.

Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, svakako postoji mogućnost upisa u predškolskoj ustanovi.

„Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nastavlja da radi na podizanju svijesti o važnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja i da teži cilju što većeg obuhvata djece predškolskim obrazovanjem. Takođe, Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problema prebukiranosti vrtića, naročito u Podgorici i na primorju, kao i na stvaranju boljih uslova u ustanovama kroz predstojeću nabavku novog namještaja“, dodaju iz MPNI.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.