Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Od danas počinje upis u prvi razred

12238079_175740656105912_4882036619719920942_o
FB “Mileva Lajović Lalatović”
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2022. u 22:06

Upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2022/23. godinu počeće danas, a može se izvršiti elektronski, putem sajta www.upisi.edu.me ili u školi.

Iz nikšićkih osnovnih škola kazali su da se upisuju djeca rođena 2016. godine, odnosno koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini.

“Obavještavamo roditelje/ staratelje djece rođene 2016. godine, koja teritorijalno pripadaju našoj školi, a koja navršavaju šest godina u ovoj kalendarskoj godini, kao i djece kojoj je u prošloj godini odložen upis u školu, da se prijave za upis mogu podnositi na veb adresu www.upisi.edu.me i u školi od 1.aprila 2022. godine”, naveli su iz Osnovne škole (OŠ) “Ratko Žarić”.

Kako su kazali, testiranje učenika će početi 15.aprila. 

“Prilikom dolaska na testiranje ili prilikom upisa u školi u obavezi ste da dostavite ljekarsku potvrdu od izabranog pedijatra, kao i potvrdu o prebivalištu. Ukoliko rodtelj/staratelj nije u mogućnosti da preko navedene veb adrese podnese prijavu isto može učiniti u školi radnim danima od 1. 4. 2022. do 30 .4. 2022. u vremenu od osam do 14 časova”, napominju iz te škole.

Iz OŠ “Mileva Lajović Lalatović” podsjećaju da je uz uputstvo za elektronski upis, neophodno dostaviti ljekarsku potvrdu da je dijete spremno za polazak u školu.

Iz škola su ostavili su video sa uputstvom za elektronsko podnošenje prijava.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Premijer Milojko Spajić kazao je da akcija hapšenja bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića svjedoči o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vrijeme bivših vlasti.