Autor: onogost.me
Foto: Arhiva
16:04
15.8.2020.

Od ponoći ušlo više od 70 putnika

Sa novim mjerama crnogorskog NKT-a na granični prelaz Dobrakovo stižu i turisti. Od ponoći je preko tog punkta u našu državu ušlo više od 30 vozila i 70 putnika mahom iz susjedne Srbije.


Za turiste iz Srbije koji su planirali ljetovanje u Crnoj Gori, ali i one koji posjeduju neku nekretninu, dobra vijest je da sugranični prelazi otvoreni.

“Za sve državljane Srbije i njene rezidente koji dolaze u Crnu Goru važi pravilo da moraju imati negativne rezultate testa na kovid 19 ne starije od 72 sata. To važi i za rezidente SAD, Sjeverne Makedonije, BiH, Albanije i Kosova”, kazao je policijski inspektor na graničnom prelazu Dobrakovo Slobodan Luković.

Od ponoći, kada su stupile na snagu nove mjere NKT-a,  u Crnu Goru je ušlo preko 70 putnika, većina je bila iz Srbije sa urađenim PCR testom. Njime su izuzeta djeca i maloljetne osobe, ali ne i naši državljani.

“Državljani CG koji su boravili u pomenutim državama prilikom dolaska moraju imati negativan test. Kontrolu testova vrši zdravstveno sanitarna inspekcija koja radi na GP”, kazao je Luković.

Na prelazu Dobrakovo gužve se tek očekuju.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije