Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održana manifestacija ”Žene DPS-a ženama Nikšića”

12825449_10205865974144168_383214566_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2016. u 15:30

Ženska alijansa Demokratske partije socijalista (ŽAD) već četvrtu godinu za redom održala je manifestaciju povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, pod nazivom ''Žene ŽAD-a ženama Nikšića''.

U prostorijama hotela Onogošt okupile su se brojne Nikšićanke, a pored praznične trpeze, pripremljeni su simbolični pokloni za goste. Ljepšem utisku doprinijeli su članovi omladinskog i dječijeg ansambla JU „Zahumlje“, kao i brojne recitacije učenika srednjih škola iz našeg grada.

Sonja Marković, ispred Opštinskog odbora ŽAD-a, pozdravila je prisutne i podsjetila koliko je značajna uloga žena u svim sferama života.

„DPS poštuje ulogu i kvalitet žena i kad god je i gdje god je moguće, promoviše ravnopravnost, jednake šanse za sve, u skladu sa potencijalima. Smatramo da je učešće žena u političkom i javnom životu jedan od uslova demokratije“, istakla je Marković poželjevši srećan 8. mart svim ženama od strane Opštinskog odbora Nikšić.

Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšić, poručila je da 8. mart ne treba da bude jedini dan u godini kada će žene biti otvorenog srca jedna za drugu i kada će slaviti, već svih 365 dana.

„Žena u Crnoj Gori je je svjesna da budućnost naše države leži u evroatlantskim integracijama, zato što udruženi u jednu širu porodicu imamo bolju i sigurniju budućnost za ekonomski prosperitet koji garantuje nezavisnost svakog pojedinca u tom društvu, a time i veću sigurnost žene, koja će biti kreator budućnosti, ravnopravno sa svim članovima zajednice“, kazala je Nikčević.

Podsjetila je kako su se žene izborile za svoja prava, dodajući da se žena danas bori za svoje pravo tako što je obrazovana, osnažena i prisutna u svim institucijama naše države i što vrlo sigurno korača u jednu sigurniju i bolju budućnost.

„Ulogu žene u društvu kom težimo, vidim u njenom ekonomskom osnaživanju i žensko preduzetništvo prepoznajem kao jednu od poluga kojom žena može osigurati sebe i svoju porodicu“, objasnila je ona dodajući da će nastojati i boriti se za ostvarenje aktivnosti na kojima uporno i predano radi Ženska alijansa.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine