Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

takmicenje
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.05.2016. u 12:09

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći okupilo je danas 11 ekipa u dvije kategorije, a održano je u kasarni ''13. jul'' na Kapinom Polju.

U kategoriji omladinaca najbolja je bila ekipa ”Crvenog krsta 2”, za koju su nastupili Bogdan Mijušković, Andrija Minić, Mirko Todotović, Slađana Bošković i Uroš Tepavčević, predvođeni kapitenom Vladanom Todorovićem.

U kategoriji podmlatka pobijedili su učenici Osnovne škole ”Dušan Bojović”, koju su predstavljali Sara Kostić, Jovana Mušikić, Gordana Pindović, Miloš Ćipranić, Andrijana Radulović, Željka Milićević, Marijana Mirković i Jakša Kostić.

Takmičenje je organizovao Crveni krst Nikšić, a pobjednici će krajem maja predstavljati opštinu Nikšić na državnom takmičenju koje će se održati u Sutomoru.

Koordinator aktivnosti u Crvenom krstu Goran Damjanović rekao je da se radi o takmičenju koje se tradicionalno održava jednom godišnje.

”Takmiče se učenici osnovnih i srednjih škola u znanju iz pružanja prve pomoći. Najbolji će se plasirati na državno prvenstvo, a ako tamo budu imali sreće imaće priliku da se takmiče na evropskom takmičenju”, rekao je Damjanović.

On je dodao da djeca u radionicama i na predavanjima u Crvenom krstu uče da ukažu prvu pomoć, ako se nađu u situacijama kao što su nesreće, nezgode u saobraćaju, na planini ili na nekom drugom mjestu.

”Pored toga, djeca se druže i upoznaju sa našim radom i drugim aktivnostima, kojima se trudimo da im prenesemo znanje. Te akcije traju tokom čitave godine”, objasnio je on i napomenuo da je ukidanjem predmeta Prva pomoć u školama znanje djece iz te oblasti manje, te da zbog toga i organizuju ovakva takmičenja.

U kategoriji omladinaca takmičile su se i ekipe “Crveni krst 1” i Ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić. 

Među osnovcima priliku da pokažu znaje iz prve pomoći imalo je osam ekipa: dvije ekipe učenika OŠ “Radoje Čizmović” i po jedna ekipa iz osnovnih škola “Mileva Lajović – Lalatović”, “Milija Nikčević”, ”Luka Simonović”, “Braća Labudović”, “Braća Ribar” i “Dušan Bojović”. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci