ODT Nikšić podnio optužnicu protiv Perunovića

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 08.11.2023. u 20:01
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću podnijelo je optužnicu protiv Marka Perunovića, bivšeg predsjednika Odbora direktora EPCG Željezare Nikšić, zbog krivičnog djela “posluga”.

Ovo je Televiziji Vijesti potvrdila državna tužiteljka i portparolka nikšićkog ODT-a Vjera Mićunović.

Perunović se sumnjiči da je službenu karticu koristio za privatna plaćanja.

On je u maju, dok je bio na funkciji u Željezari, zloupotrijebio službenu biznis karticu tako što je na bankomatu jedne poslovne banke u Nikšiću podigao 200 eura, nakon čega se u jednom od objekata za priređivanje igara na sreću, kroz sedamnaest izvršenih transakcija poslužio novcem sa kartice u ukupnom iznosu od 18.800 eura.

Perunović je novac vratio dan kasnije, a nakon što je sve dospjelo u javnost podnio je neopozivu ostavku na funkciju koju je obavljao.

Tom prilikom je kazao da nije zloupotrijebio službenu karticu i pribavio ličnu korist. Za krivično djelo posluga zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Perunović danas nije želio da komentariše to što je procesuiran, navodeći da ne želi da se oglašava do okončanja postupka.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).