Omladina DPS-a uređivala kupalište u Pokloncima

mladi_dpsa
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2016. u 13:56

Povodom 22. aprila,  Dana planete Zemlje, Savjet mladih DPS Nikšić organizovao je akciju uređenja kupališta u Pokloncima kako bi svojim sugrađanima omogućili da koriste još jedno lijepo nikšićko izletište.

Akcija je podrazumijevala čišćenje, nasipanje i pošumljavanje pomenutog lokaliteta, a sve sa ciljem da se taj prelijepi prirodni ambijent privede namjeni i ubuduće koristi kao kupalište i izletište.

“U narednoj fazi mladi DPS-a postaviće mobilijar za roštiljanje, koji će biti dostupan svim našim sugrađanima. Na ovaj način podmladak naše partije još jednom potvrđuje  svoj odnos kako prema životnoj sredini, tako i prema društvenoj zajednici”, navodi se u saopštenju  Savjeta mladih te partije. 

Kako ističu, nakon akcije pošumljavanja prostora oko šetališta „Vito Nikolić“, aktivnost na uređenju lokaliteta Poklonci doprinijeće oživljavanju pomalo zaboravljenih izletišta i imperativu savremenog društva da se što više vraćamo prirodi i njenim ljepotama. 

Ovaj događaj je prijavljen na zvaničnom sajtu Earth Day Network http://www.earthday.org/earth-day/earth-day-theme/ i samim tim i Nikšić je mapiran među gradovima koji širom planete obilježavaju Dan planete Zemlje. 

Svesrdnu pomoć u ovom projektu Savjet mladih imao je od EPCG AD Nikšić i AD Mehanizacija i programat.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.