Autor: onogost.me
Foto: Opština Nikšić
07:58
28.5.2022.

Opština donirala 11.000 eura bolnici u Brezoviku

Opština Nikšić donirala je 11.000 eura Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Jovan Bulajić" u Brezoviku. Prema riječima direktora te zdravstvene ustanove, Predraga Pejovića, novac će biti uložen u rekonstrukciju i adaptaciju mikrobiološke laboratorije, kao i rekonstrukciju prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona. 


„Opština Nikšić preko svoje Agencija za projektovanje i planiranje podržala je ova dva značajna projekta iznosom od 11.000 eura. Za projekat rekonstrukcije mikrobiološke laboratorije, koji se realizuje preko Ministarstva zdravlja i SZO, a u sklopu IPA projekta, izdvojeno je 4.000 eura, dok je za projekat rekonstrukcije i adaptacije prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona Opština Nikšić donirala 7.000 eura. Projekat za rekonstrukciju i adaptaciju mikrobiološke laboratorije podrazumijeva kompletnu adaptaciju postojećeg prostora, kao i adekvatno opremanje radnog prostora. Kompletnom adaptacijom prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona stvoriće se uslovi za kvalitetnije pružanje usluga i veći komfor pacijenata, a samim tim i bolji uslovi rada zaposlenih“, kazao je Pejović.

Tim povodom predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću uručio je zahvalnicu.

Kovačević se zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom mjestu. 

„Lokalna uprava se od prvog dana svog mandata odgovorno odnosi prema građanima. Brigu o njima pokazujemo i ovom donacijom, čija je vrijednost 11.000 eura, a koja će sigurno Specijalnoj bolnici za plućne bolesti omogućiti da pruži bolju zdravstvenu zaštitu svima onima kojima je neophodna“, poručio je Kovačević. 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije