Opština Nebrigićima nudi smještaj u Evropskoj kući

Tanja Nebrigić, samohrana majka četvoro djece, koja je prije više od četiri mjeseca ostala bez krova nad glavom nakon što joj je izgorjela baraka u naselju Trudbenik, gdje je živjela skoro 16 godina, i danas protestuje zbog situacije u kojoj se našla i obećane pomoći Opštine.

Tatjana Bjeletić, ispred Opštine, kaže da traže rješenje za njenu situaciju, ali da ipak nije tako jednostavno.

“Pravno nijesmo u obavezi jer barake Trudbenik nijesu vlasništvo opštine Nikšić, tačnije imamo pravo raspolaganja istim ali nijesmo vlasnici i nama su ipak ruke vezane tipa kada je u pitanju useljavanje ili iseljavanje novih porodica ili pojedinaca. Nijesmo u pravnoj obavezi ali svakako da imamo senzibilitet moralno, i kao građani, i kao službenici u opštini želimo pružiti podršku i pomoć, međutim to nije prvi zabilježen slučaj da gori stan ili baraka i da smo izašli u susret uglavnom novčanom pomoći ali ne i rješavanjem stambenog pitanja”, objasnila je Bjeletić.

Sada, kaže, ne raspolažu sa slobodnim stambenim jedinicama.

“To je rjetkost da se jedinica oslobodi, ljudi korisnici stambenih jedinica imaju pravo nasledstva, radi se uglavnom u porodicama, ukoliko neko od porodica riješi stambeno pitanje, pa vrati ključeve tada smatramo stambenu jedinicu slobodnom”, istakla je ona.

Kada je ova situacija u pitanju, Bjeletić kaže da je Opština pružila novčanu podršku u obezbeđivanju smještaja u hostelu u kratkom vremenskom periodu, nakon čega su se sve tri porodice snašle i živjele kod rodbine.

“Mi bismo voleli da pružimo podršku u neko dogledno vrijeme. Planira se izgradnja stambenih jedinica u potkrovlju stambene zgrade u Humcima, zavisi od finansijske situacije, od uslova kada će to biti, neće sigurno u skorijem roku, mislim na narednih godinu dana”, dodaje ona.

Iako bi porodica Nebrigić sa aspekta zaposlenih u Opštini imala priritet, s obzirom na situaciju, za svaku slobodnu jedinicu u obavezi su da da raspišu konkurs.

Jedino rješenje koje se sada vidi jeste Evropska kuća koja će uskoro biti slobodna, ukoliko to Nebrigići prihvate.

“Uskoro će biti slobodna jedna stambena jedinica, ali to je garsonjera, znači baš je mala kvadratura u pitanju gdje smo planirali da smjestimo porodicu iz Evropske kuće jer se radi o tročlanoj porodici. Onda će biti slobodna ta stambena jedinica u Evropskoj kući koju su oni tada odbili”, zaključila je Bjeletić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom trodnevne žalosti, koja je proglašena u Crnoj Gori zbog nezapamćene tragedije koja se dogodila na Cetinju, zastave ispred zgrade Opštine Nikšić, kao i svih drugih ustanova u našem gradu, spuštene su na pola koplja.