Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OŠ “Ivan Vušović”: Drugo polugodište u potpuno renoviranom prostoru

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.12.2020. u 11:41

Predsjednik opštine Milutin Simović danas je obišao radove na rekonstrukciji i adaptaciji područne ustanove JU OŠ "Ivan Vušović" u Miločanima.

Prva faza radova, kako navode iz lokalne uprave, uspješno je završena i otpočela je druga faza, tako da će, dodaju, radovi biti završeni krajem decembra, a djeca će drugo polugodište moći da pohađaju u ovoj ustanovi, u potpuno renoviranom prostoru.

“Prva faza podrazumijevala je zamjenu krovnog pokrivača i kontrukcije, zamjenu dijela fasadnih otvora i unutrašnjih vrata, sanaciju podova u učionicama, moleraj zidova i plafona kao i zamjenu svjetiljki. Ugovorena vrijednost radova za prvu fazu iznosila je oko 47.000 eura. Druga faza podrazumijeva sanaciju fasade i adaptaciju mokrih čvorova, a ugovorena vrijednost je oko 24.000 eura”, objašnjavaju iz lokalne uprave.

Predsjednik opštine Milutin Simović, na čiju inicijativu su i otpočeli radovi na rekonstrukciji ove ustanove, izrazio je zadovoljstvo zbog do sada izvedenih radova, kao i uvjerenje da će realizacija ovog projekta do kraja biti izvršena u predviđenom roku.

Takođe, on je naglasio da se na ovaj način omogućavaju djeci kvalitetniji uslovi za školovanje, a zaposlenima neophodni uslovi za rad. Opština Nikšić će ovoj ustanovi pokloniti kompjuter, kako bi djeca mogla sticati prva informatička znanja.

Direktorica škole Tatjana Đurović zahvalila je predsjedniku na pokrenutoj inicijativi za rekonstrukciju škole, kao i odobrenim sredstvima od strane Vlade Crne Gore u iznosu od 75.000 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine