Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:24
16.5.2019.

OŠ "Luka Simonović": Profesorica Nada Orbović u kategoriji najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije

Nada Orbović, profesorica informatike i tehnike u OŠ "Luka Simonović", u kategoriji je najboljih nastavnika sa prostora bivše Jugoslavije, saopštili su iz te škole.


Kako navode iz škole, tokom ovog mjeseca biće upriličena konferencija na kojoj će prisustvovati profesorica Orbović, i predstavljati sebe i instituciju iz koje dolazi.

Inovativnost, posvećenost, odgovoran odnos prema radu su, kako ističu, prepoznati i ovog puta.

“Uz punu podršku uprave škole, koleginica Orbović će prisustvovati Regionalnoj konferenciji u Budvi. Ovo je sjajna prilika za osnaživanje naše profesije i prilika za svakog od nas po pitanju afirmacije uloženog rada, stečenih kompetencija i funkcionalnog, a ne samo statusnog priključivanja velikoj porodici ANN”, kazali su iz škole.

Orbović je, kako naglašavaju, veoma stručna, sposobna osoba izraženih komunikacijskih vještina koja uspješno savladava zahtjevne poslovne zadatke. Voli svoj posao i uživa u njemu, a tokom dugogodišnjeg rada u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću, dala je izuzetan doprinos nastavi i uopšte doprinijela kvalitetnijim rezultatima rada škole.

“Osim stručnih kompetencija, profesorka Orbović spada u onu grupu nastavnika, koji su do kraja posvećeni svom pozivu i poslu koji obavljaju. Odnos profesorica Orbović prema učenicima u toku nastave, kao i izvan nje, je odnos pun uvažavanja i respekta prema svakom učeniku, te razumijevanja pojedinačnih porodičnih situacija iz kojih djeca dolaze. U toku nastave prema djeci se odnosi sa velikom dozom strpljenja i spremnošću da se svakom učeniku kroz individualan pristup posveti u cilju ostvarenja obrazovnih ciljeva”, navode iz škole.

Osim rada u školi, autor je, kažu, mnogih stručnih i istraživačkih radova koji doprinose unapređenju obrazovnog sistema.

“Autor je i nekoliko programa stručnog usavršavanja nastavnika koji su akreditovani od Nacionalnog savjeta za obrazovanje u Crnoj Gori, Zavoda za školstvo i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Nosilac je zvanja nastavnik - savjetnik. Takodje je i ovlašćeni ECDL ispitivač, licencirani predavač u prosecu obrazovanja odraslih, učesnik projekta Ministarstva prosvjete „ECDL za digitalnu Crnu Goru“”, dodaju iz škole.

U sve aktivnosti, projekte i obuke koje je realizovala, unijela je, smatraju iz pomenute ustanove, inventivnost i metodičku kreativnost, te svojim sposobnostima doprinijela njihovoj uspješnosti i pozitivnom ishodu.

“Nastavu izvodi po najsavremenijim standardima , primjenjujući  inovativne nastavne metode. Krase je osobine dobrog pedagoga koji posvećeno obavlja sve svoje radne obaveze. Spremna je da pruži pomoć i podršku svim kolegama i učenicima. Znanja i iskustva stečena na brojnim obukama nesebično djeli sa svima i primjenjuje u nastavnom procesu. Pedagošku dokumentaciju kvalitetno odrađuje i na vrijeme dostavlja. Pravo je zadovoljstvo sarađivati i imati u kolektivu osobu  kao što je ona”, zaključili su oni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:09
  22.8.2019.

  Zbog niskog vodostaja SRK Niksić je uz prisustvo inspektora za Slatkovodno ribarstvo uveo je ribolovni zabran na rijeci Zeti.

 • 11:07
  22.8.2019.

  Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore saopštila je da izražava najstrožiju osudu zbog skrnavljenja episkopskog dvora Eparhije ostroško - nikšićke Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) u Nikšiću i očekuje da će počinilac, ili više njih, vandalskog čina biti brzo otkriveni i efikasno procesuirani.

 • 10:18
  22.8.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

 • 08:22
  22.8.2019.

  Udruženje mladih sa hendikepom u saradnji sa NVO GEO - EKO Montenegro realizuje projekat "Zaposljenjem do veće inkluzije OSI u društvu".