OŠ „Milija Nikčević“: Učenici priredili „Veče talenata“ i tradicionalni maskenbal

skola222
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.04.2017. u 11:26

Učenici Osnovne škole „Milija Nikčević“ prošle sedmice učestvovali su u vannastavnim aktivnostima, koje su priredili u svojoj školi.

Direktorica škole Slavica Perošević naglasila je tim povodom da je škola, pored osnovne uloge da vaspitava i obrazuje, sredina gdje se razvijaju pozitivni stavovi koji doprinose razvoju zdravih i kreativnih ličnosti. 

U okviru aktivnosti, u subotu je po sedmi put organizoivan je tradicionalni maskenbal za učenike svih razreda, na kome se pojavilo 120 maski, a najboljima su podijeljene nagrade u grupnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

”Prvo mjesto za pojedinačnu masku dijele Anastasija Mićović „klas kukuruza“ i Vasilije Perović „dinosaurus“, drugo mjesto dijele Andrea Mijušković „Kraljica cvjetova“ i Boris Ružić Čarli Čaplin“, treće mjesto dijele Lara nikčević „Vudu lutka“ i Milica Žižić „Bojica“. Specijalnu nagradu dobile su Sara Rovčanin „Anđeo“ i Anđela Nikčević „Ciganka“. Prvo mjesto kada su u pitanju grupne maske osvojilo je odjeljenje I-2 „Proljeće“, drugo mjesto braća Matijašević Lazar IX i Miloš VI razred „Robijaši“, treće mjesto „Mačke“ učenice VII-3”, saopštili su iz škole koja pohađa 823 učenika.

Najbolja grupna maska će tradicionalno učestvovati na Međunarodnom budvanskom karnevalu na kojem je JU OŠ „Milija Nikčević“ prepoznata kao jedna od uspješnih učesnika.

”Maskenbal je udružio energiju učenika, njihovih roditelja i nastavnika. Bila je to šarena povorka vesele i razdragane djece koja su prikazala puno autentičnih i kreativnih zamisli”, rezultati su manifestacije koja je održana.

Dan prije, u petak, 7. aprila na inicijativu i u organizaciji Učeničkog parlamenta i nastavnika održano je Veče talenata, na kome su se različite sekcije predstavile kroz solo pjevanje, instrumentalno izvođenje, ples, recitovanje, izložbu slika, crteža, skulptura i grafike koja je rađena na linorezu. 

”Andrea Nikčević, Filip Jokić i Vanja Nikčević su talentovani učenici naše škole koji su izložoli crteže i slike i oduševili učenike, roditelje i nastavnike i ostale ljubitelje likovnog izraza. U solo pjevanju prvo mjesto osvojila je Dejana milatović, drugo mjesto Sara Rovčanin i Elmi Kurti, a treće mjesto Stefan Perović. Takođe pobjednice ranijih takmičenja Anđela Tomić i Kristina Nikčević su učestvovale u revijalnom dijelu dok je žiri odlučivao o pobjednicima. Kada je instrumentalno izvođenje u pitanju I mjesto je osvojila Magdalina knežević na violini, II mjesto Željko Ašanin koji je zabavio publiku uz tradicionalni instrument – gusle. Specijalnu nagradu dobio je Lazar Matijašević. Što se tiče plesa, prvo mjesto osvojile su Jelena Ćipranić i Ana Ćipranić, a drugo Kristina Knežević”, navedeni su najuspješniji učesnici među talentima koji su se predstavili.

U organizaciji ovog zabavno-kulturnog događaja, učenicima su pomogli nastavnici.

”I ovog puta su učenici na radost njihovih roditelja i vaspitača pokazali da posjeduju mnoge talente i da je upravo škola mjesto gdje se najbolje njeguje poštovanje za drugog, solidarnost, saosjećajnost i međusobna podrška”, poručili su iz OŠ ”Milija Nikčević”.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.