Osnovci iz Župe obilježili Dan planete Zemlje

sade
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 22.04.2016. u 13:25

Povodom obilježavanja 22. aprila,  Dana planete Zemlje, članovi NVO "Zagrad Montenegro" i učenici OŠ"Dušan Bojović", danas su posadili nove sadnice u dvorištu te škole.

Iz NVO „ Zagrad Montenegro“ podsjećaju da u dvorištu već postoji ukrasno rastinje, ali je bila neophodna nova sadnja zbog održivosti  postojećeg i ljepšeg izgleda dvorišta. Pored akcije sađenja učenici su i uklanjali otpad nadomak školskog dvorišta.

Kako navode iz te NVO, pored doprinosa globalnoj akciji obilježavanja Dana planete Zemlje, cilj projekta “Prijatelji  prirode“, pored uređenja školskog dvorišta je provjera znanja učenika iz ekologije i zaštite životne sredine.

„Pomenuti projekat podstiče ekološku edukaciju, kulturološku emacipaciju učenika, kao i animiranje šire društvene zajednice u budućim aktivnostima uređenja i izgradnje infrastrukture školskog dvorišta. Zahvaljujući kavlitetnom aktivizmu uprave OŠ”Dušan Bojović”  na čelu sa direktoricom Vesnom Mijušković, u dvorištu škole je u toku izgradnja sportskog  poligona,  što je veoma značajan projekat za razvoj sela Zagrad, mladih, i učenika“, zaključuju u toj NVO.

Učenicima je takođe uručena i diploma za ekološki aktivizam.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.