Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
16:44
2.12.2019.

Otvoren konkurs za stipendije Vlade NR Kine

Konkurs za stipendije Vlade NR Kine za akademsku 2020/2021. godinu je otvoren za zainteresovane kandidate, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.


Ove stipendije ne obuhvataju putne troškove.

Svi kandidati moraju da prođu kroz elektronsku registraciju Kineskog savjeta za stipendije.

Da bi konkurisali za ove stipendije, kandidati treba: da su državljani Crne Gore i da su dobrog zdravlja; da budu diplomirani maturanti mlađi od 25 godina kad apliciraju za osnovne studije; da posjeduju diplomu završenih osnovnih studija, u starosnoj dobi ispod 35 godina, ako apliciraju za master programe; da posjeduju master diplomu, u starosnoj dobi ispod 40 godina, ako apliciraju za doktorske programe; da budu mlađi od 45 godina i da su završili bar dvije godine osnovnih studija, ako apliciraju za opšte akademske programe i da imaju zvanje magistra, ili vanrednog profesora (ili više), ako apliciraju za više akademske programe, u starosnoj dobi ispod 50 godina.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji i ostalim uslovima zainteresovani mogu pronaći na internet adresi: http://www.csc.edu.cn/studyinchina ili www.campuschina.org.

Dokumentacija se dostavlja u jednom primjerku i neće biti vraćena, a treba je dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 20. januara 2020. godine, na sljedeću adresu:

Ministarstvo prosvjete
Ul. Vaka Đurovića b.b.
Kancelarija br. 3
81000 Podgorica
Kontakt osoba u Ministarstvu prosvjete: Lidija Ercegović
E-mail adresa: [email protected] ; tel.: 020 410 189

Nepotpune i neblagovremene aplikacije neće biti razmotrene.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:30
  6.6.2020.

  Podnošenje zatjeva za legalizaciju bespravno podignutih objekata nije oročeno, odnosno nema zastarijevanja. To je ključna novina u prijedlogu izmjena zakona o planiranju i izgradnji, koji je Vlada usvojila u četvrtak.

 • 12:36
  6.6.2020.

  Iščekujući početak turističke sezone, zaposleni u Parku prirode “Piva“ realizovali su niz aktivnosti kako bi spremno dočekali turiste i omogućili im što ugodniji i sigurniji boravak na teritoriji opštine Plužine. Nadzornici Parka obilazili su teren, čistili su smeće, i ono što ih posebno obradovalo je činjenica da je iz godine u godinu primjetna manja količina smeća.

 • 11:39
  6.6.2020.

  Nacionalni avio-prevoznik Crne Gore, Montenegro Airlines (MA), od 12. juna će u ograničenom obimu početi sa redovnim putničkim avio-saobraćajem, saopšteno je iz te kompanije.

 • 09:00
  6.6.2020.

  U Crnoj Gori danas se saobraća po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).