Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren konkurs za stipendije za studijske boravke u Republici Hrvatskoj u akademskoj 2021/22. godini

konkurs-stipendija-foto
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2021. u 06:07

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da je otvoren konkurs za stipendije za studijske boravke u Republici Hrvatskoj u akademskoj 2021/22.godini.

Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske (Ministarstvo) i Agencija za mobilnost i EU programe (Agencija) nude stipendije Vlade Republike Hrvatske stranim studentima i istraživačima koji žele jedan dio svog obrazovanja da steknu na hrvatskim visokoškolskim ustanovama ili istraživačkim institutima.

Stipendije nude mogućnost za studiranje ili istraživanje u bilo kojem području obrazovanja tokom odobrenog perioda mobilnosti, na nekom od javnih hrvatskih univerziteta ili istraživačkih ustanova koje će student odabrati.

Dodijeljene mobilnosti treba da se iskoriste tokom 2021/2022. akademske godine (od 1. oktobra 2021. do 30. septembra 2022. godine, isključeni mjeseci su jul i avgust).

Potencijalni kandidati pozvani su da se prijave za stipendije Vlade RH podnošenjem prijavne dokumentacije putem online sistema prijavljivanja Agencije i nadležnoj ustanovi u zemlji. Stipendije se mogu dodijeliti samo kandidatima koje nominuju nacionalna nadležna tijela (za Crnu Goru: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta).

Za Crnu Goru se dodjeljuje sljedeći broj stipendija:

1) 20 mjeseci stipendija za studijski boravak za studente bečelor i master studija, u trajanju od 1 do 2 semestra i
2) 8 mjeseci stipendija za istraživanje za studente master i doktorskih studija, u trajanju od 1 do 2 mjeseca.

Prijavnu dokumentaciju treba dostaviti
– Agenciji putem elektronskog prijavnog sistema i
– Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta u tri primjerka najkasnije do 7.maja, kako bi se izvršio proces selekcija i pripremilo i poslalo Nominaciono pismo Agenciji najkasnije do 14.maja 2021.godine.

Krajnji rok za elektronsku prijavu putem elektronskog prijavnog sistema Agencije za mobilnost i EU programe je 14.maj 2021.godine, a krajnji rok za dostavljanje prijavne dokumentacije Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta je 7.maj 2021.godine.

Dokumentaciju do navedenog roka dostaviti u arhivu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta: Vaka Đurovića bb, 81 000 Podgorica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na kraju prošle godine poreska dugovanja crnogorskih opština, njihovih javnih ustanova i privrednih društava iznosila su 81,3 miliona, dok za kredite opštine duguju još 107 miliona eura, saopštio je ministar finansija Novica Vuković.