Otvoren vrtić u Bistričkom naselju

vrtic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2016. u 13:55

U adaptiranom objektu Bistričkog doma, danas je otvoren vrtić za najmlađe stanovnike tog dijela grada.

To je, kako je istaknuto, treći vrtić koji je otvoren ove godine u Nikšiću u okviru kampanje ”Svi u vrtić”, koju sprovodi Ministarstvo prosvjete sa UNICEF-om, a prema strateškim dokumentima Vlade Crne Gore.

Predsjednik opštine Nikšić, Veselin Grbović, rekao je da je prezadovoljan saradnjom sa Ministarstvom, te da je uspjeh zagarantovan kad se radi zajedno.

”Ovo je sada prelijep i uređen objekat, koji je opština ustupila. Omogućava najmlađima bezbrižno djetinjstvo, a njihovim roditeljima da obavljaju svoje poslove i budu na radnim mjestima, znajući da su im djeca na sigurnom”, naveo je Grbović i najavio nastavak ovog projekta. 

Za ministra prosvjete u Vladi Crne Gore, Predraga Boškovića, otvaranje vrtića je sprovođenje Vladine strategije kojom je definisano da u naredne tri do četiri godine vrtići budu dostupni za svu djecu.

”Svako dijete koje želi da ide u vrtić, to će moći. Praktično, time će započinjati svoje obrazovanje od svoje treće godine”, kazao je Bošković i zahvalio predsjedniku Grboviću i direktorici JPU ”Dragan Kovačević” Miloj Backović na, kako je rekao, veoma uspješnom projektu revitalizacije starih objekata.

”To su bili objekti koji propadaju, praktično nisu služili ničemu, a sada služe jednoj humanoj djelatnosti. Kroz obrazovanje najmlađih, treba poboljšati njihov položaj, a kasnije, znači i uspostavljanje nekih novih vrijednosti među kojima je i bolje obrazovanje”, poručio je ministar prosvjete.

Osvrnuo se i na prosvjetne radnike za koje je rekao da su u prošlim vremenima davali nesebičan doprinos, pa je, dodao je on, sada obaveza da se stvore bolji uslovi za njihov rad, ali prije svega da im se obezbijedi bolji standard. 

Vrtić u Bistričkom naselju površine je 113 metara kvadratnih. Raspolaže sa dvije radne sobe, kuhinjom, hodnikom i garderoberima. 

Prema riječima direktorice JPU ”Dragan Kovačević” Mile Backović, ta predškolska ustanova postala je 18. član porodice vrtića u Nikšiću.

”Za kratko vrijeme, vlada veliko interesovanje mališana i njihovih roditelja. Bistrica posjeduje lijepo uređen i što je najvažnije, bezbjedan prostor”, rekla je ona čestitajući djeci i njihovim roditeljima.

Pritom, Backović je zahvalila Opštini Nikšić na ustupljenom prostoru, donatorima koji su, kako je navela, pokazali društvenu odgovornost prema zajednici, izvođaču radova ”L gradnji” i Ministarstvu prosvjete.

U toku godine otvoreni su vrtići u Kočanima i Župi, a danas je najavljeno i skoro otvaranje vrtića u MZ Kličevo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.