Otvoreno pismo ALFA Centra Stevanu Milivojeviću: Nikšić nije grad homofoba

page_alfa
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2015. u 13:33

Povodom nedavnog saopštenja za medije izvršnog direktora LGBT foruma Progres, da je Nikšić grad homofoba ALFA Centar se oglasio otvorenim pismom Milivojeviću.Portal Onogošt pismo prenosi u cjelini.

 

Dragi kolega Stevane,

Pozdravljamo Te iz Nikšića, grada koji sjutra obilježava Dan Oslobođenja.

Smatramo da najbolje poznajemo svoj grad i ljude koji u njemu žive. Odbijamo i svaku pomisao da smo „grad homofoba“ kako si Ti u svom saopštenju naveo.

Nikšićanke i  Nikšićani su otvoreni, vedri, slobodoumni, hrabri i iznad svega gostoprimni građani.

O tome nećemo opširno, to je valjda svima poznato.

Još od Anagastuma, Anderbe, Onogošta i Nikšića u njemu slobodno žive ljudi različitih religija, političkih i seksualnih opredjeljenja.

Zajednički se trudimo da unaprijedimo kvalitet života u našem gradu u okvirima i na način za koji smatramo da je najbolji.

Smatramo da je izbor datuma „Nikšić prajda“ izabran prilično nespretno i smijemo tvrditi dosta  provokativno imajući u vidu „Septembarske dane“ i Dan Oslobođenja grada kada smo svi prilično opterećeni i zauzeti oko realizacije velikog broja aktivnosti.

Zadovoljstvo nam je da Tebe i kolege iz LGBT foruma „Progres“ pozovemo da nam se pridružite sjutra na glavnom gradskom trgu da skupa uživamo u programu koji nam je pripremio „Dobri duh Nikšića“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).