Ozon raspisao konkurs: ,,Nikšićke lipe, simboli našeg grada”

stari-niksic
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.04.2016. u 13:11

Ekološki pokret ,,OZON” upućuje javni poziv građanima Nikšića da uzmu učešće u konkursu ,,Nikšićke lipe, simboli našeg grada” i putem pisanog, ili video zapisa prenesu svoju impresiju o ekološkom, kulturološkom i istorijskom značaju lipa za Nikšić. 

„Imajući u vidu da su o nikšićkim lipama pisali i pjevali neki od najznačajnijih Nikšićana, da je njihov miris dosezao mnogo dalje od teritorije našeg grada, da se praktično osjećao sa mnogobrojnih slika i fotografija koje su krasile, naša ideja je da i sadašnjim generacijama pružimo priliku da nastave tu gdje su zauvijek ostavljene tri tačke, pošto smo sigurni da dok je građana biće i lipa u Nikšiću“, navodi se u saopštenju Ozona.

Takođe, kako se ističe, konkursom žele da očuvaju i unaprijede građanski aktivizam kao bitnu vrijednost i tradiciju  Nikšića i njegovih građana .

„To je nešto po čemu je naš grad prepoznat u regionu, a što je od velikog značaja između ostalog i za razvoj demokratije, pa i imidž lokalne zajednice, naročito u dijelu aktivnog učešća javnosti u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine“, stoji u saopštenju te nevladine organizacije.

Iz Ozona pozivaju sve zainteresovane sugrađane da radove u pisanoj formi koncipiraju na način da budu u formi stava, ili bloga (do 3.500 karaktera bez razmaka),   a da video zapisi, budu u formi priloga ili kratkog dokumentarnog filma sa ličnim pečatom autora, trajanja  do 5 minuta.

 Radove je potrebno poslati putem elektronske pošte na : [email protected] sa naznakom u naslovu ,,Konkurs niksicke lipe”.

Konkus je otvoren  do 28. maja, a za autore dva najbolja rada u pisanoj i video formi obezbjeđene su i novčane nagrade u visini od po 100 eura, koje će u Nikšiću biti dodjeljene prilikom njihovog predstavljanja povodom obilježavanja 5. Juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.