Pavličić: Neka procijene građani koliko je sramno to što sam uradio

12695095_10207822026644724_1101055351_o
Vijesti
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2016. u 07:14

Dom zdravlja Nikšić juče je suspendovao doktora Rajka Pavličića i protiv njega pokrenuo disciplinski postupak nakon što su mediji objavili video zapis gdje neprimjereno razgovara sa starijom pacijentkinjom.

Pacijentkinji u čekaonici Pavličić je u više navrata ponavlja rečenicu „Dobar k… mir u kući”, a zatim je izgovara i na latinskom „Penis bonus pax in domus“.

Pavličić je novinaru Pobjede juče rekao kako je ogorčen, jer nikada ne bi pomislio da ono što se desilo u čekaonici može biti udarna vijest.

“Šta bi sad trebalo vama da kažem, da vam ispričam što se desilo? Evo, reći ću”,  govorio je vidno potrešen.

Kaže da se tog dana vraćao iz savjetovališta za HIV u kojem radi. U čekaonici je sreo pacijentkinju koju poznaje odranije i nikada nije zadovoljna ljekarima pa ih kune. To je uradila i tog dana.

“Počela je da kune, ja sam je zamolio da to ne radi. Pitala je jesam li ljekar, odgovorio sam da nijesam. Želio sam za zaštitim i svoje kolege i ustanovu, jer sam u Domu zdravlja proveo više vremena nego u svojoj kući. Potom sam joj šaljivo kazao da ne kune doktore, nego da kune muža i dodao to na latinskom”,  priča Pavličić.

Kaže da i ne zna kako se pacijentkinja zove, ali i kako to sada nije ni bitno.

“Bitno je, izgleda, da sam ja osvanuo na naslovnoj strani Vijesti, baš novine koja je ne tako davno o meni pisala reportažu kao velikom humanisti i ljekaru. I tada sam osvanuo na naslovnoj stranici, ali sam sada dobio više prostora”, priča Pavličić.

Od dodaje kako je otac dvije kćerke i zbog toga ga ovo više pogađa. Inače, ljekari Doma zdravlja sa kojima su juče razgovarali novinari portala Onogošt kazali si da je doktor Pavličić izuzetna osoba, vrhunski intelektualac, široko obrazovan čovjek od kojeg bi nerijteko tražili savjete. Žao im je zbog svega što se desilo, ali smatraju da je možda ovo bio dobar trenutak da i doktori progovore kako se pacijenti ponašaju prema njima i kakve neprijatnosti doživljavaju.

“I dalje ne mogu vjerovati da takav sadržaj može da se nađe u novinama, da bude udarna priča, da se prenosi društvenim mrežama!? Mislim da je to sramno objavljivati, nije ovo 1948. godina… Uvjeren sam da je snimak postavio neko iz Doma zdravlja”,  kaže Pavličić.

Sagovornik Pobjede ističe kako je tokom dugogodišnje karijere prošao sito i rešeto, te da pacijenata ima različitih, a niko ne pita kako je ljekarima. 

“Niko ne pita kako je nama. Da je snimljeno kako pacijent vrijeđa ljekara, da li bi taj snimak završio kao vijest dana, da li bi bio anoniman. Spreman sam da snosim odgovornost za ono što sam rekao. Ovo bi, nažalost mogla biti dobra poruka mladim ljekarima s čim sve mogu da susretnu. Jer, ovo pokazuje da je naša profesija pala na najniže grane i ostala nezaštićena”,  rekao je dr Pavličić. 

Dr Rajko Pavličić kaže da je na ovaj način platio danak zbog toga što je uspješan u svom poslu.

“Vjerovatno sam ovo zaslužio nakon više od tri decenije rada. U Crnoj Gori se samo uspjeh ne prašta. Ne znam kako bi mediji postupili da sam korumpiran, da ja ili moj brat, koji je takođe ljekar specijalista, uzimamo od naroda pare za liječenje… Da sam to uradio, imao bih bolji tretman. Ponavljam još jednom, najteže mi je što sam porodični čovjek i što su moja djeca sve ovo pročitala, a koliko je sramno neka procijene građani, kao i jesam li ja ovo zaslužio. U karijeri sam imao dosta uspjeha, ali mi nikada zbog njih telefon nije zvonio koliko proteklih dana, a zovu me sa svih strana, iz Amerike, Australije”,  kaže Pavličić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano, a najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće 14 stepeni.