Performansom na Trgu obilježen projekat umrežavanja NVO sektora

naslov
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.10.2015. u 16:28

Performansom na kojem su učestvovali članovi čak 12 nevladinih organizacija danas je na Trgu Slobode predstavljen projekat „Umrežavanjem do cilja“ koji je podržao FAKT, a finansirala ga Evropska Unija posredstvom delegacije EU u Crnoj Gori.

Organizatori su poručili da je rad na projektu bio uspješan jer su ostvarili cilj projekta, a to je povezivanje organizacija koje djeluju na ruralnom području sa organizacijama koje djeluju iz gradske sredine i javnim institucijama.

„Realizacija projekta počela je 11 marta, a trebalo bi da se završi 11 decembra, i ostalo je par aktivnosti do kraja“, kazala je direktorica KUD Ozrnići Jelena Rojević.

Od nevladinih organizacija koje su se predstavile svojim zanimljivim tačkama su KUD Zahumlje, KUD Župa, umjetnički centar Korak, umjetnički studio Luna, Nvo Banjani i Rudinjani sa pjevačkom grupom.

Poseban dio današnjeg performansa imali su članovi Nvo Naša budućnost čiji je performans  pokazao probleme u obrazovnom sistemu djece i socijalno ugroženih porodica. U tom performasnu učestvovalo je osmoro osnovaca koji su poslali jasnu poruku o važnosti uvođenja inovativnih i motivacionih programa koji će biti pristupačni djeci čiji roditelji ne mogu da plaćaju dodatne časove

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.