Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Perović: Za Beranselo me veže mnogo toga čestitog i poštenog

download
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2016. u 11:47

Na jučerašnju izjavu Živka Kecojevića, glavnog menadžera opštine Nikšić, da je protest zbog deponije “Mislov do”, još jedna politička akcija ekološkog pokreta Ozon, čiji je čelnik jako politički ostrašćen,  nije izostalo danas ni reagovanje direktora te NVO, Aleksandra Perovića.

On se zahvalio Kecojeviću što je, kako kaže, prepoznao njegovu ostrašćenost Nikšićem, ali i ljubav prema Beranselu,  za koju ga veže mnogo toga poštenog i čestitog.

“Dok ja za sebe lično i organizaciju na čijem čelu imam čast da budem, mogu da kažem da sam stvorio mostove prijateljstva sa jednom mjesnom zajednicom čijem građanskom aktivizmu cijeli svijet odaje priznanje, Vi možete da se ,,dičite” tim da zajedno sa šefovima pokušavate da ubijete dobri duh Nikšića, što da Vam odmah kažem nećete uspjeti”, naveo je Perović, a potom se osvrnuo na građanski protest povodom deponije “Mislov do”.

“Ipak nas raduje što ste baš Vi kao glavni menadžer analitički pristupili cijeloj stvari i ukazali na političku pozadinu mirnog građanskog protesta, koji istine radi nije organizovao Ekološki pokret ,,OZON”, što možete i provjeriti uvidom u prijavu mirnog građanskog skupa u Centru bezbednosti Nikšić”, objašnjava Perović.

On je ukazao i na  činjenicu da je, kako navodi, devastirana šuma topola u neposrednoj blizini vještačke akumulacije Krupac, čija je svrha zaštitne prirode, primjer da lokalna uprava podcjenjuje lokalnu zajednicu i kako se bezbjednost građana potpuno zapostavlja.

“Želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo nikšićkim i svim drugim vatrogascima koji svakodnevno rizikuju život i štite nas od posledica požara, najčešće uzokovanih (ne)ljudskim faktorom”, kazao je on odgovarajući na prozivke da aktivisti te NVO nijesu ništa uradili na očuvanju i obnavljanju šuma.

Za kraj je dodao da lokalna uprava nikad neće  imati stvarnu podršku građana Nikšića, koji će uvijek mirisati na lipe.

“Miris nikšićkih lipa je uvijek bio i biće dominantan u odnosu na smrad smeća i fekalija. Nečija djela će građani pamtiti a nečija nedjela će završiti na smetlištu istorije”, zaključio je Perović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.