Počela da radi telefonska linija za prijavu vršnjačkog nasilja

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 04.05.2023. u 11:01
Ministarstvo prosvjete će vanredno angažovati direktore škole i pojačati rad školskih timova za prevenciju vršnjačkog nasilja, kazao je na konferenciji za medije ministar prosvjete Miomir Vojinović.

Saopštio je i da je počela da radi telefonska linija 080 777 777 za prijavu vršnjačkog nasilja, preko koje će moći da se prijave svi oblici vršnjačkog nasilja, 24 časa dnevno.

Poziv ka tom broju, kako kaže ministar, je besplatan. Vojinović kaže i da je predložio da sjutra u svim školama prvi čas bude posvećen prevenciji protiv vršnjačkog nasilja.

Kazao je i kako postoji mogućnost da se izmijeni pravilnik i u školama poveća broj pedagoga i psihologa.

Vojinović kaže i da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, ali da ne postoji mogućnost da policajci budu stalno angažovani u svim školama.

Ipak, ministar Adžić, kako kaže Vojinović, uvjerava da će pojačati aktivnosti kolega kako bi došli  do sprečavanja nasilja.

Vojinović kaže i da je u Crnoj Gori najmanji procenat vršnjačkog nasilja u odnosu na region.

“Ali to ne znači da je stanje dobro”, zaključio je Vojinović.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.