Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počela isplata stipendija i studentskih kredita

stipendije-studenti
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.12.2016. u 11:38

Ministarstvo prosvjete je za isplatu stipendija i studentskih kredita za novembar i decembar za školsku 2016/2017. godinu, koja je počela danas, obezbijedilo sredstva u iznosu 322.870 eura.

“Za isplatu studentskih kredita za novembar i decembar studijske 2016/2017. godine obezbijeđena su sredstva u iznosu 250.750,00 eura. Rata studentskog kredita kreće se od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija”, saopšteno je iz Ministarstva.

Studenti koji prvi put ostvaruju pravo na studentski kredit, a koji formulare ugovora, mjenicu i podatake o žirantu nijesu dostavili Ministarstvu prosvjete zaključno sa 19. decembrom nijesu uključeni u ovu isplatu, već će po dostavljanju dokumentacije biti isplaćeni sa sljedećom isplatom studentskih kredita.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena studenata u filijalama Hipotekarne banke (A, B, C, Č, Ć, D, Đ, DŽ), Societe generale banke (E, F, G, H, I, J, K, L, LJ) i Atlas banke (M, N, NJ, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž).

Sredstva su obezbijeđena i za stipendije za talentovane učenike i najbolje studente za novembar i decembar školske 2016/2017. godine u iznosu 72.120,00 eura.

“Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57,00 eura, a za najbolje studente 86,00 eura”, kazali su u Ministarstvu.

Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci