Počela rekonstrukcija dionice Jasenovo Polje – Vidrovan

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 18.11.2023. u 10:39
Rekonstrukcija magistralnog puta Plužine - Nikšić, dionica Jasenovo Polje - Vidrovan, počela je juče, kazao nam je direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Početku radova, pored Vuksanovića, prisustvovao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, vrijednost ugovorenih radova je 4,5 miliona eura, a rekonstrukcija puta biće završena do novembra 2024. godine.

„Rekonstrukcijom ove dionice puta značajno će se unaprijediti veza sa Plužinama i Šavnikom, odnosno Žabljakom, kao i sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom. S obzirom na značaj ovog međunarodnog puta, pored radova koji se trenutno izvode, u narednom periodu na putnom pravcu Nikšić-Šćepan Polje planirana je izgradnja novog mosta preko rijeke Tare kao i novog dijela puta od „Paklica“ do novog mosta u dužini od oko 2,5 kilometara“, rekao je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je kazao da je ova dionica puta kategorisana kao važan putni pravac.

“Nadležne institucije će uložiti napore da se rokovi koji su zadati, a u direktnoj su vezi sa realizacijom ovog projekta, ispoštuju u cjelosti’’, rekao je Vuksanović.

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ministar Radulović je kazao da rekonstrukcija obuhvata izgradnju potpornih konstrukcija, rekonstrukciju dvije raskrsnice, novi asfalt, ugradnju nove saobraćajne signalizacije i sistema pasivne bezbjednosti saobraćaja uz širenje postojećeg puta u ukupnoj dužini od 5,5 km.

Radulović je poručio da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva u saradnji sa Upravom za saobraćaj planira rekonstrukciju drugih dionica od Nikšića do granice sa BiH, od Nikšića prema Danilovgradu, te završetak puta Čevo-Nikšić, što će uz završetak radova na dionici Nikšić-Kuside, omogućiti bolju povezanost Nikšića sa drugim dijelovima države i sa državama regiona.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Borba neprestana

   Sramota je da se nista ne moze procitati od reklama. Tako da dovidjenja, pa neka vas cita ko ima zivaca da brise reklame.

    1. Poštovani,bio je u pitanju problem i riješili smo ga, tako da Vam reklame više neće smetati. Pozdrav

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fudbaleri Sutjeske savladali su Rudar u Pljevljima rezultatom 2:1 u utakmici 18. kola Meridianbet 1. CFL. 
  Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom "Njegovanje kulturne raznolikosti", učestvovao je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.
  Roditelji treba da provjere sadržaj koji objavljuju njihova djeca, jer se u aplikaciji Snepčat pojavila grupa koja masovno šalje poziv za uključenje djeci, a u okviru čata se dijeli pornografski sadržaj.