Počela školska godina

djeca1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.09.2016. u 08:33

 U Crnoj Gori danas je počela nova školska godina, a u klupama se našlo oko 113.000 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. 

Oni su raspoređeni u 21 vrtić, 163 osnovne i 49 srednje škole, prenosi Mina. 

Ministarstvo prosvjete je saopštilo da će početak školske godine biće odgođen u sedam obrazovno-vaspitnih ustanova zbog završetka radova u okviru treće faze Programa energetske efikasnosti.

Tako će u osnovnim školama “Njegoš” sa Cetinja, Gimnaziji “Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu i Srednjoj stručnoj školi “Marko Radević” u Podgorici školska godina početi 5. septembra, dok će nastava u OŠ “Milorad Musa Burzan”, Srednjoj stručnoj školi “Spasoje Raspopović”, Srednjoj elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić” iz Podgorice i “Bedri Elezaga” iz Vladimira u Ulcinju početi 12. septembra.

Ove škole će donijeti plan nadoknade časova za period za koji nijesu obavljale obrazovno-vaspitni rad.

Što se tiče udžbenika, prodaja udžbenika počela je 22. avgusta, a najskuplje knjige su za sedmi razred osnovne škole i staju 93,70 eura.

Najpovoljniji udžbenici su za prvi razred osnovne škole i koštaju 43,10, dok su za drugi razred 50,80, treći 47,70, a za četvrti 59,60 eura.

Cijena udžbenika za peti razred je 67,30, za šesti 79,80, a za osmi i deveti po 88,20 eura.

Đaci prvaci srednjoškolci za knjige moraće izdvojiti 106,30 eura, dok udžbenici za drugi razred koštaju 87,20, za treći 78,80, a za četvrti 55,30 eura.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a u višim predjelima, mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.