Počelo nasipanje makadama u župskim selima

nasipanje
MZ Župa Nikšićka
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2016. u 12:13

U MZ Župa Nikšićka počelo je nasipanje makadamskih ulica, koje su, kako navode, zbog dugogodišnjeg neodržavanja u veoma lošem stanju.

Kako kažu iz te Mjesne zajednice, u akciji nasipanja ulica osim mehanizacije Opštine Nikšić uključen je i dio mehanizacije firmi Uniprom metali i Milović company.

”Plan je da se u svih dvanaest sela tamponom prekriju sve ulice koje su bile skoro neprohodne. Procijenjena dužina kritičnih ulica je oko 15 km, a tampon za nasipanje istih obezbijedila je firma Uniprom metali, koja vrši i njegov utovar”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ovom akcijom donekle će se poboljšati uslovi života domaćinstava u Župi Nikšićkoj.

”Narednih dana počeće aktivnosti na sanaciji kritičnih tačaka na glavnoj saobracajnici Nikšić – Morakovo, a plan Mjesne zajednice je da se u saradnji sa nadležnim ministarstvima i Opštinom Nikšić dogovori dinamika sanacije kompletne saobraćajnice prema Župi, koja je u veoma lošem stanju i ne zadovoljava bezbjedonosne standarde, posebno imajući u vidu činjenicu da se očekuje da proizvodnja na rudarskom kopovima zaživi u punom obimu, što će veoma uticati na njeno stanje”, najavljuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.