Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počelo nasipanje makadama u župskim selima

nasipanje
MZ Župa Nikšićka
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2016. u 12:13

U MZ Župa Nikšićka počelo je nasipanje makadamskih ulica, koje su, kako navode, zbog dugogodišnjeg neodržavanja u veoma lošem stanju.

Kako kažu iz te Mjesne zajednice, u akciji nasipanja ulica osim mehanizacije Opštine Nikšić uključen je i dio mehanizacije firmi Uniprom metali i Milović company.

”Plan je da se u svih dvanaest sela tamponom prekriju sve ulice koje su bile skoro neprohodne. Procijenjena dužina kritičnih ulica je oko 15 km, a tampon za nasipanje istih obezbijedila je firma Uniprom metali, koja vrši i njegov utovar”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ovom akcijom donekle će se poboljšati uslovi života domaćinstava u Župi Nikšićkoj.

”Narednih dana počeće aktivnosti na sanaciji kritičnih tačaka na glavnoj saobracajnici Nikšić – Morakovo, a plan Mjesne zajednice je da se u saradnji sa nadležnim ministarstvima i Opštinom Nikšić dogovori dinamika sanacije kompletne saobraćajnice prema Župi, koja je u veoma lošem stanju i ne zadovoljava bezbjedonosne standarde, posebno imajući u vidu činjenicu da se očekuje da proizvodnja na rudarskom kopovima zaživi u punom obimu, što će veoma uticati na njeno stanje”, najavljuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.