Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinju pripreme za „Nikšić prajd“: U ponedjeljak potpisivanje sporazuma između LGBT Foruma Progres i CB Nikšić

stevan_milivojevic
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2016. u 10:45

Predstavnici LGBT Foruma Progres i Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, potpisaće u ponedjeljak izjavu o saradnji. 

Kako su portalu Onogošt kazali iz Foruma Progres, radi se o jednoj vrsti zajedničke posvećenosti radu na terenu, sa ciljem da se poboljša vidljivost i kvalitet života LGBT osoba u gradu pod Trebjesom.

„Pripadnici CB Nikšić biće partneri u tom procesu, zajedno sa Opštinom Nikšić koja je već pokazala volju da sarađuje po tom pitanju. Mi smo uočili da postoji potreba za dodatnom edukacijom javnosti, generalno za sve aktivnosti koje su usmjerene ka LGBT zajednici u Nikšiću, kako bi eventualno u perspektivi moglo doći do Prajda u tom gradu“, kazao je Stevan Milivojević ispred LGBT Foruma Progres.

On kaže da se to još ne može nazvati uvodom u prvi nikšićki Prajd, jer su vidjeli da na terenu postoje brojni propusti koje treba otkloniti.

„Postoji velika doza otpora prema LGBT priči u Nikšiću, negdje smo zajednički napravili plan da zaista treba dodatna edukacija na terenu kako bi poboljšali svijest o LGBT osobama u Crnoj Gori, konkretno i u Nikšiću“, zaključuje Milivojević dodajući da je to bio neophodan naredni korak zbog prethodnih zabrana održavanja Prajda u Nikšiću.

Upravo je nikšićka policija prošle godine u dva navrata zabranila održavanje Povorke ponosa, zbog bezbjednosnih razloga, a i nikšićki komunisti su u više navrata protestovali zbog, kako su isticali, zloupotrebe simbola i poruke Prajda „Stop fažizmu, sloboda narodu“. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci