Autor: onogost.me
Foto: NVO Alfa centar
16:43
21.1.2021.

Političari u humanitarnoj utakmici za Nataliju

Nevladina organizacija (NVO) "Alfa centar" u saradnji sa Sportskim centrom Nikšić organizuje 23. januara, u subotu, humanitarnu fudbalsku utakmicu “Srcem za Nataliju”.
 


U fudbalskoj utakmici će učestvovati predstavnici političkih partija, a cilj je da se prikupe neophodna sredstva za  liječenje jednogodišnje djevojčice Natalije Ljumović, korisnice Fondacije „Budi human“.

„Kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, Natalija nema akt gutanja ni sisanja, a hranu uzima isključivo na sondu kroz nos, koju već sada pokušava na sve moguće načine da ukloni, jer joj smeta. Natalija ne ispušta glas jer je u potpunosti afonična. Kako bi se njeno stanje poboljšalo, potrebni su adekvatni ljekovi koji su dostupni u Makedoniji i bez kojih nije moguće doprinijeti poboljšanju Natalijinog trenutnog stanja", saopšteno je iz pomenute NVO.

Novac će, dodaju, biti doniran od strane učesnika utakmice ili od strane partije direktno uplaćen na račun djevojčice.

"Učešćem predstavnika političkih partija u ovoj humanitarnoj akciji pokazaćemo crnogorskoj javnosti da humanost i empatija brišu sve političke razlike", poručuju iz NVO.

Zbog epidemiološkog rizika utakmica će biti održana bez prisustva publike.

Utakmica će biti održana u sali Sportskog centra sa početkom u 11,45 časova.  

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:20
  8.3.2021.

  Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, čestitke su uputili iz Vlade, predsjednik Crne Gore i premijer.

 • 09:17
  8.3.2021.

  U višim planinskim predjelima Crne Gore mjestimično su mogući nailasci na poledicu, saopšteno je iz Auto- moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:58
  8.3.2021.

  Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta naložilo je direktorima osnovnih škola da spriječe organizovanje kupovine poklona za 8. mart učiteljicama i nastavnicama i time prekinu praksu koja već godinama važi u vaspitno-obrazovnim ustanovama, piše Dan.

 • 08:25
  8.3.2021.

  Iz Servisa za zaštitu voda saopšteno je da je put oko Slanog jezera, duž njegove južne strane, nasut pijeskom, nakon što je preko 200 građana uputilo peticiju predsjedniku Opštine Milutinu Simoviću.