Polomljen i dio opreme na omiljenom dječjem igralištu u gradu

igralisteeeeee
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.04.2017. u 12:31

Prije godinu i po NVO „Fors Montenegro“ i Opština Nikšić realizovali su projekat postavljanja modernog igrališta za djecu, koje je ubrzo postalo veoma popularno kod naših mlađih sugrađana. 

„Sada svi imamo zajedničku obavezu da postavljeni mobilijar čuvamo kako bi što više naših najmlađih sugrađana imalo prilike da ga koristi u godinama koje su pred nama“, saopšteno je iz te NVO prilikom predaje igrališta građanima na upotrebu.

Međutim, iako namijenjeno mališanima kao i mlađim osnovcima na igralištu su se, pogotovo na mobilusu – popularnom „šestaru“, često mogla vidjeti mnogo starija „djeca“, pa čak i srednjoškolci, zbog čega su građani nerijetko negodovali.

Danas je upravo jedna od najljepših sprava za djecu uništena na jednom svom kraku, gdje je polomljena ručka za držanje, dok je druga takođe napukla i pitanje je koliko će izdržati.

Tako se još jednom desilo da lijepe stvari budu uništene, a sad treba tražiti novac za popravku inventara na igralištu koje svakodnevno posjeti na stotine djece.

Vrijednost izgradnje igrališta iznosila je 50.000 eura, a finansiralo ga je Ministarstvo finasija. Sav novac koji je dodijeljen aplikantima projekta, Sekretarijatu za uređenje prostora i NVO Fors Montenegro kroz kampanju „Budi odgovoran“ potrošen je za kvalitetne dječje igračke.

Projekat izgradnje igrališta za djecu kandidovala ja NVO Fors Montenegro, a izabrana je od strane građana. 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.