Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:13
28.3.2020.

Pomoć za ugrožene porodice u Nikšiću, Plužinama i Šavniku

Pored redovnih aktivnosti i pomoći svojim sugrađanima, Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik obezbijedio je pomoć ugroženim porodicama u okviru projekta Program podrške porodici, u saradnji sa donatorom organizacijom Save the children, kazali su iz ove ustanove.


Kako su dodali, ovom akcijom su, pored porodica koje su uključene u taj projekat, obuhvaćene i one kojima je pomoć takođe potrebna.

“Pored osnovnih životnih namirnica obezbijeđene su i zaštitne maske i medicinske rukavice, kao i sredstva za dezinfekciju. Zbog složenosti situacije i novih mjera i preporuka Vlade, a u skladu sa istim, porodične saradnice uručile su pomoć u Centru za socijalni rad i na taj način smanjile rizik od prenosa zarazne bolesti”, istakli su iz Centra za socijalni rad.

Za porodice koje nijesu bile u mogućnosti direktno iz Centra da preuzmu pomoć obezbijeđena je dostava na kućnu adresu ugroženih porodica, a što je urađeno u saradnji sa NVO Defendologija centrom i NVO Centrom za romske inicijative.

"Imajući u vidu novanastalu situaciju pandemije Covid-19, Centar za socijalni rad usklađuje i ostale redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti. Takođe, posebna pažnja se obraća i na najstariju populaciju koja je pogođena novonastalom situacijom", kazali su u ovoj ustanovi.

Ostale vijesti iz kategorije