Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
10:39
14.1.2021.

Prestižna evropska nagrada za profesore Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Prestižna nagrada "FIEP Europe Thulin Award" će biti dodijeljena dvojici crnogorskih naučnika: prof. dr Dušku Bjelici i prof. dr Stevu Popoviću, profesorima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, od najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja - FIEP EUROPE.


Popović će nagradu dobiti na FIEP kongresu u Hrvatskoj 2021. godine, a Bjelica, 2022. godine, na FIEP kongresu u Finskoj.

"FIEP Europe Thulin Award" je priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko priznanje kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja koje su dale veliki doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou. 

"FIEP (Federation Internationale D"education Phisique) je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u cijelom svijetu, kao i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima", navodi se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije