Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prijave do 21. oktobra: Evo koliko će iznositi studentski krediti

82368-novac-euro-foto-shutterstock-2
shutterstock
  • Autor onogost.me
  • 12.09.2016. u 16:15

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 3.400 studentskih kredita za studijsku 2016/2017. studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja.

 Rok za podnošenje zahtjeva elektronski preko Portala eUprave za sve korisnike je do 21. oktobra 2016. godine. Podsjetimo, rata studentskog kredita se prošle godine kretala od 37 eura do 53 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija. Očekuje se da će ove godine biti na istom nivou.
Od ukupnog broja studentskih kredita predviđenih za studijsku 2016/2017. godinu, 850 kredita će biti dodijeljeno studentima prve godine osnovnih studija i to: 770 kredita studentima prve godine osnovnih studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore i 2.550 kredita studentima starijih godina studija i to: 2.290 kredita studentima starijih godina studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 250 kredita studentima starijih godina koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore. 

Pravo na studentski kredit mogu ostvariti studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program. 

Od ove godine prijava za dodjelu studenskih kredita za studente koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori podnosi se isključivo elektronski preko Portala elektronske uprave, na adresu: www.euprava.me 

Studenti koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore, pored zahtjeva koji se podnosi elektronskim putem, dostavljaju i u papirnoj formi dokumenta. 
 

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci