Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prikupljeno dovoljno sredstava za liječenje Anđele

andjela1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.01.2017. u 07:13

Porodica Anđele Petrović obratila se javnosti pismom u kome obavještava da se prekida humanitarna akcija za Anđelu vjerujući, shodno trenutnom stanju, da je prikupljeno dovoljno sredstava za cijelokupan bolnički tretman

To je prenio kotorski Skala radio.

”Vremena za čekanje nije bilo, jer ova opaka bolest napreduje brzo, što su potvrdili naknadni nalazi. Metastaze su pronađene u gornjem desnom plućnom krilu i bez terapije koju sada Anđela prima, nada bi bila minimalna. Zbog gore navedenog, zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali hitnost i ozbiljnost situacije, te su nam svojim pozajmicama i donacijama omogućili hitan prijem i cijelokupni planirani tretman prema planu liječenja koji je izdala ustanova u kojoj se Anđela liječi”, navodi se u pismu.

Roditelji su precizirali da se Anđela sada sprema za drugu turu hemoterapija.

”Pored pratećih pojava, kao što su gubitak kose i lošije opšte stanje, njena volja za izliječenjem je ogromna. Očekivani period liječenja trajao bi godinu dana, ukoliko sve bude išlo željenim tokom. Hvala svima koji su učestvovali u akciji prikupljanja pomoći. Nemamo riječi da izrazimo koliko smo dirnuti reakcijom dobrih i humanih ljudi u ovako teškim momentima”, dodaje se u pismu.

Roditelji se još zahvaljuju na pomoći Njemačkom udruženju za borbu protiv kancera koji su omogućili smještaj i boravak po najpovoljnijim uslovima u njihovoj Plavoj kući, koja se nalazi u blizini bolnice, a udruženje je namjenilo pacijentima i njihovim roditeljima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci