Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
14:31
31.3.2020.

Produžen rok konkursa „Mjerioci u kuhinji”

Zavod za metrologiju produžio je nagradni konkurs pod nazivom „Mjerioci u kuhinji” do 15. aprila 2020. Kreativni konkurs organizovan je kao podrška Zavoda kampanji „Ostani doma“ i namjenjen je djeci uzrasta do 15 godina.


"U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno djeca uče o mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji", navedeno je iz Zavoda.

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime, prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: [email protected]

Zavod za metrologiju konkursom „Mjerioci u kuhinji“ doprinosi akciji „Ostani doma”, odnosno podstiče sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija u sprječavanju širenja korona virusa.

"Zavodu za metrologiju do sada je stiglo 16 video zapisa iz Podgorice, Nikšića, Berana, Cetinja, Budve i Kamenara u kojima su djeca pokazala da ostankom kod kuće kreativno ispunjavaju slobodno vrijeme i pri tom pomažu roditeljima uspješno realizujući brojne atraktivne kulinarske recepte. Zbog interesovanja i pozitivnih reakcija, Zavod za metrologiju, osim produženja roka za konkurs, poziva i  djecu iz regiona i njihove roditelje da kreativne video zapise takođe šalju na navedenu email adresu. Na taj način, u okolnostima koje su zbog epidemije korona virusa slični u svim državama okruženja, Zavod želi da i mališane van Crne Gore podstakne na kvalitetno i drugačije ispunjeno vrijeme kod kuće uz poštovanja propisanih mjera prevencije", objasnili su oni.

Dostavljene video zapise Zavod objavljuje na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma, #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji, kao i na web sajtu www.metrologija.me. Učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami da postavljaju na svojim nalozima na društvenim mrežama uz navedene hashtag-ove.

Najkreativnije učesnike konkursa očekuju nagrade.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:39
  4.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:15
  4.6.2020.

  Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka, Dragoljub Radulović, priredio je prijem za učenike OŠ "Dušan Bojović", Katarinu Lončar, Dijanu Ćorović i Katarinu Jaredić, dobitnike diplome "Luča" i tom prilikom im uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura.

 • 14:09
  4.6.2020.

  Policija u Nikšiću uhapsila je Bjelopoljca I.R. (33) zbog vožnje u pijanom stanju.

 • 13:55
  4.6.2020.

  Izgradnja tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću, vrijednog 4,6 miliona eura, svakodnevno napreduje, a u toku su armiračko-betonski radovi na prvom spratu, postavljanje elektroenergetskih instalacija i drugi zanatski poslovi, saopšteno je iz Uprave javnih radova.