Produženi raspust pozitivno se odrazio na sezonu

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 24.01.2023. u 08:25
Podaci turističkih organizacija sa sjevera kažu da je odlaganje početka školske godine imalo pozitivne efekte na turističku privredu, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za investicije i razvoj konkurentnosti u turizmu Olivera Blagojević Popović.

“Ja kao roditelj razumijem reakcije roditelja, ali moramo imati u vidu i neki viši interes i cilj. Imamo tokom vikenda veliki broj posjeta ski centrima, porodica iz centralnog i južnog dijela Crne Gore. Smatram da je ova odluka bila ispravna”, poručila je Blagojević-Popović, u Jutarnjem programu TVCG.

Kako ističe da Kolašin bilježi dobru popunjenost i do 70% radnim danima, a za sada su to, kako kaže, uglavnom domaći gosti i oni iz regiona.

“Ja se nadam da će sezona imati svoj tok do sredine aprila”, saopštila je Blagojević-Popović.

Blagojević-Popović kaže kako je evidentno da je snijeg ove godine kasnio, ali da se sa prvim snijegom situacija popravila, a narednih dana se očekuje i veća popunjenost.

Zadovoljna je sezonom na primorju tokom januara.

“Što se tiče primorja tokom praznika i januara imali smo veliku posjećenost, a mislim i da smo zabilježili neke rekorde. U Budvi je to bila u nekim danima između 50.000 i 55.000 posjetilaca u Kotoru 25.000. Bar i Tivat bilježe povećanja. Negdje smo izgubili negdje dobili”, saopštila je Blagojević-Popović i poručila da se već radi na pripremi ljetnje turističke sezone.

“Budimo optimisti kada je riječ o ljetnjoj, ali i ovoj zimskoj sezoni”, zaključila je u Jutarnjem programu TVCG.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).