Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje testirali “ajkule”

jjjj
UCG
  • Autor onogost.me
  • 25.01.2021. u 11:32

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG) danas su u Podgorici obavili kompletno antropometrijsko mjerenje muške seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja se priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, u Roterdamu.

Kako navode iz UCG, mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse i pruža sportistima egzaktne pokazatelje tjelesne kompozicije.

"Selektor Vladimir Gojković koji je prisustvovao mjerenjima dobio je na uvid procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne mišićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela. Ovo je peto u nizu mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, kako bi stručni štab na osnovu dobijenih rezultata pratio progresiju navedenih parametara", navodi se u saopštenju UCG.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević, doc. dr Ivan Vasiljević, kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

Profesor Bjelica je izrazio zahvlanost selektoru Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju pred izuzetno važne utakmice naše reprezentacije. 

"Vaterpolo je sport koji spada u grupu polistrukturalnih kompleksnih kinezioloških aktivnosti i osim efikasnog i racionalnog izvođenja tehničko-taktičkih elemenata, potreban je visok nivo kondicione pripremljenosti koja se temelji na morfološkim, funkcionalnim, motoričkim i kognitivnim faktorima", zaključio je Bjelica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.